Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Leurbeek 6 1509 DE Zaandam

Verkocht

€ 400.000,- k.k.

Deze fijne eengezinswoning aan de Leurbeek in Zaandam ligt in een kinderrijke en verkeersveilige woonwijk. Gewild ook, vooral onder gezinnen en forenzen. ‘t Kalf staat nu eenmaal bekend om de moderne bouw en ruimtelijke opzet. Deze woning heeft een steiger aan het water dat langs de achtertuinen meandert, geweldig voor de avontuurlijke jeugd en sportieve enthousiasteling natuurlijk. Vóór spelen de kleintjes in de speciaal voor hen geplaatste speeltuin op het middenpleintje. Op een warme zomerdag gaan de emmers, schepjes en zwembandjes mee naar de strandjes aan de Jagersplas.

Met al dat buitengenot zouden we bijna de woning zelf vergeten, maar ook die is onze aandacht meer dan waard. We kunnen het met vier woorden af. Niets. Meer. Aan. Doen!
Van de houtlaminaatvloeren tot de heteluchtverwarming (geen radiatoren!), het stuc- en tegelwerk en de final touch met maatwerk raamdecoratie en de woningbrede buitenzonwering maken het stofferen wel erg gemakkelijk. De royale, tuingerichte living sluit in alle openheid aan op het eetgedeelte en de moderne, uitstekend uitgeruste keuken met veel bergruimte d.m.v. dubbele Le Mans kasten in beiden hoeken. In de hoefijzeropstelling zorgt het vijfpits fornuis met extra brede oven ongetwijfeld voor een heleboel geluksmomenten. En anders doet het andere huishoudgemak dat wel!
Boven zijn vier slaapkamers, waarvan twee vertrekken op de eerste verdieping door een boog met elkaar verbonden zijn, maar ook zo weer gescheiden kunnen worden. De fijne schuifwandkast blijft achter. Op deze etage vinden we ook een luxe betegelde badkamer, gericht op de spitstijden van een gezin en de wellness van de bewoners. Dat brengt ons met een zoet lijntje weer naar de buitenruimte, waar het fraai betegelde terras op het zuiden de opmaat vormt naar de rest van de achtertuin. Die is keurig, maar ook onderhoudsarm aangelegd. Gericht op zon én schaduw. Aan het steigerterras kan een boot worden afgemeerd. De tuin- en waterspullen (sup! kano! kussens!) passen gemakkelijk in het houten chalet.

Indeling:
Begane grond: stenen berging, voorzien van elektra. Entree. Hal met meterkast. Deels betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein. Trapopgang. Drempelloos doorlopende houtlaminaatvloer met V-groef.
Vaste kast en eetgedeelte. Halfopen keuken met houtlook werkblad in U-opstelling met verzonken rvs spoelbak en eengreeps mengkraan. Vijfpits gasfornuis met oven en wasemkap. Ingebouwde combi-oven/ magnetron, koelkast, vriezer en vaatwasser.
Tuingerichte living met openslaande deur naar zonneterras. Voorzien van woningbreed knikarmzonnescherm. Fraai aangelegde en omheinde achtertuin op het zuiden. Houten chalet, voorzien van elektra. Terrasvormige houten steigerdelen en steiger aan doorgaand vaarwater.
1e verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. 3 Slaapkamers, waarvan 2 aan tuinzijde door boog met elkaar verbonden. Schuifwandkast. Fraai betegelde badkamer (2021) met nis voor inloopdouche met wandkranen voor stort- en handfunctie en dubbele wastafel met ladenmeubel en spiegelkast. Tweede toilet (wandcloset).
2e verdieping: overloop met bergruimte achter dakbeschot en aparte vliering. Aansluitingen wasmachine en -droger en opstelling heteluchtverwarming en boiler. Omvormer zonnepanelen en mechanische ventilatie. Vierde slaapkamer, met dakraam en bergruimte achter dakbeschot. Alle loop- en leefvertrekken op de 1e en 2e verdieping hebben houtlaminaatvloeren.

De Leurbeek verbindt de voorzieningen van moderne woonwijk ‘t Kalf met het historische woongedeelte aan de Braaksloot. De wijk wordt doorspekt met waterpartijen en speelplekken, het verkeer wordt in de woonerven geluwd en naar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid geloodst. Daardoor kan de jeugd hier heerlijk buiten spelen, één van de vele redenen waarom ‘t Kalf een van de meest gewilde woonlocaties is boven Amsterdam.
Qua voorzieningen is het in ‘t Kalf prima voor elkaar. De basisschool ligt op vijf minuten lopen van de Leurbeek. Daar is ook het overdekte winkelcentrum, maar ook langs de uitvalsweg richting het Zaandamse stads-, shop- en uitgaanscentrum zijn supermarkten te vinden.
De ontsluitingen per auto, fiets en openbaar vervoer zijn snel en efficiënt. De oprit naar het Rijkswegennet ligt letterlijk om de hoek. Natuurliefhebbers wandelen, joggen of fietsen zo het vrije veld in. Iets verderop ligt een 18-holes golfbaan.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 111 m2;
– inhoud 383 m3;
– perceelgrootte 144 m2 eigen grond;
– achtertuin op het zuiden, met steiger aan doorgaand vaarwater;
– voorzien van heteluchtverwarming en zonnepanelen;
– in gewilde, goed bereikbare en uitstekend voorziene woonwijk ‘t Kalf;
– aanvaarding in overleg.

  • 111 m2
  • 144 m2
  • 4

Kenmerken Leurbeek 6

Overdracht

Vraagprijs€ 400.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte144 m2
Woonoppervlakte111 m2
Inhoud383 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1984
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Bewoners en vrienden aan het woord

"Wij hebben hier 15 jaar met veel plezier gewoond. Zodra de temperatuur het toelaat, is het heerlijk om vanaf je eigen steiger je bootje in te stappen. Ultiem vakantiegevoel!"

De bewoner

Ligging Leurbeek 6

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

34%

20% NL

35%

20% NL

31%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod