Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Ds. Jacobus Borstiusstraat 19 1544 VH Zaandijk

Saen Garantiemakelaars Koog aan de Zaan
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 350.000,- k.k.

Dat de bouwstijl van de jaren dertig nog steeds populair is, snap je meteen zodra je deze eengezinswoning aan de Dominee Jacobus Borstiusstraat in Zaandijk ziet. De karakteristieke erker met glas-in-lood bovenlichten zegt al genoeg. De vriendelijke dakkapel ter verruiming van de dwarskap kijkt uit over de brede stoep met kinderspeelplaats. Aan de achterzijde zo’n zelfde uitbreiding waardoor vier slaapvertrekken niet alleen tot mogelijkheden behoren, maar feitelijk al gerealiseerd zijn. Alles aan deze woning roept: dit is een gezinshuis!

De achterzijde is overigens verder uitgebreid. Een houten bijkeuken ontlast de witte plavuizen van de keuken: ‘schoenen uit!’ en biedt tegelijkertijd veel kastruimte. Handig voor die omvangrijke keukenapparaten die je maar af en toe gebruikt! Plus schoonmaakmiddelen. En regenlaarzen. Et cetera.
Je moet er toch niet aan denken dat de houten vloerdelen van de aansluitende doorzonwoonkamer beschadigd worden. Veel en veel te mooi! In combinatie met de spachtelputz wanden en het gladgestucte plafond toont de parketvloer zich tot een ideale basis voor elke gewenste sfeer. Slechts een sausje volstaat!

De leuke, authentieke erker doet een eigen duit in het zakje, het grote achterraam is van onderhoudsarm kunststof. Datzelfde geldt voor de andere deuren en kozijnen, inclusief de achterdeur naar de heerlijk beschutte tuin op het zuidwesten. Kun je alle kanten mee op. Het houten schuurtje heeft ogenschijnlijk de langste tijd gehad, een handige klusser lost dat misschien nog zo op.
Boven zijn drie slaapkamers op de eerste verdieping, frisse ruimtes met een lichte laminaatsoort op de vloer. De zolderkamer, het vierde slaapvertrek, is ook net helemaal onder handen genomen, zo te zien. De zichtbare zoldering is deel van het interieur geworden, achter het dakbeschot onder het raam is een bergkast gemaakt. Zowel de toiletruimte als de badkamer horen zeker tot de zeven schoonheden van deze woning. Fraai betegeld, luxe sanitair en volkomen berekend op het gezinsleven. Zo zien we het graag! Kopers ook, dus wacht niet te lang met het plannen van een bezichtigingsafspraak.

Indeling:
Begane grond: entree via overdekt portiek met gemetselde plantenbak. Hal met meterkast. Trapopgang met trapkast. Fraai betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein. Keuken met plavuizenvloer en facettegels op de wanden. Wandopstelling houten werkblad met rvs spoelbak en eengreeps mengkraan. Ingebouwde wasemkap en koel-/ vriescombinatie. Opstelplaats fornuis en losstaande vaatwasser (blijft achter). Bijkeuken in houten aanbouw. Achterdeur naar beschutte achtertuin op het zuidwesten. Voorzien van houten berging en achterom.
Open verbinding van keuken met lichte en ruime doorzonwoonkamer. Erker aan de voorzijde, grote raampartij aan tuinkant. Fraaie parketvloer, gestucte wanden en plafond.
1e verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. Fraai betegelde badkamer (2019) met beglaasde inloopdouche, luxe wastafelmeubel met spiegelkast. Handdoekenradiator en tweede toilet (wandcloset). Drie slaapkamers, waarvan twee met vaste kasten en alle met fraaie laminaatvloeren en frisse wanddecoratie.
2e verdieping: overloop met aansluitingen wasmachine en -droger. Opstelling CV-installatie. Vierde slaapkamer met dakraam en lichte laminaatvloer. Bergkast onder dakbeschot en sfeervol zichtbaar gehouden balkenconstructie.
Kleine bergvliering mogelijk. Nu niet bereikbaar.

In het verlengde van de Ds. Jacobus Borstiusstraat, aan de andere kant van het water waar je vanuit de woning schuin op uitkijkt, is de moderne woonwijk Rooswijk gebouwd. Daar zijn alle dagelijkse voorzieningen te vinden. Scholen, kinderopvang en winkels zijn dus dichtbij. De andere kant op vinden we de vele sportvelden en -accommodaties. Van puur recreatief tot aan het absolute topniveau worden uiteenlopende veld- en zaalsporten beoefend, zowel in teamverband als individueel. Wie liever zelfstandig de benen strekt, kan al wandelend, hardlopend, fietsend of wielrennend het vrije veld in. Automobilisten rijden in een minuut of twee de Coentunnelweg (A8) op. Tien minuten later zijn ze op de Amsterdamse binnenring. Wie dichterbij werkt, pakt de fiets. Zaandijk vormt geografisch het centrum van de gemeente Zaanstad, hiervandaan kun je met twintig minuten fietsen de verste uithoeken van de Zaanstreek bereiken.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 77 m2 ;
– inhoud 317 m3;
– perceelgrootte 111 m2 eigen grond;
– vrijwel alle kozijnen, ramen en deuren van onderhoudsarm kunststof;
– toilet en badkamer in 2019 vernieuwd;
– achtertuin op het zuidwesten;
– aanvaarding in overleg.

  • 77 m2
  • 111 m2
  • 4

Kenmerken Ds. Jacobus Borstiusstraat 19

Overdracht

Vraagprijs€ 350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte111 m2
Woonoppervlakte77 m2
Inhoud317 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1935
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDubbelglas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Ds. Jacobus Borstiusstraat 19

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

31%

20% NL

30%

20% NL

39%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod