Bekijk De Palmboomstraat 34, Westzaan op de website van Saen Garantiemakelaars Krommenie

Meer informatie
Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

Lara

 

Lara

 

Lara

 

Lara

€ 395.000,- k.k.
Status: Beschikbaar

Omschrijving

Deze ruime eengezinswoning met aangebouwde berging aan De Palmboomstraat in Westzaan ziet er netjes en verzorgd uit. Deze woning is immers in uitstekende staat gehouden. En dat blijft zo, want vijf jaar terug zijn alle ramen, deuren en kozijnen vervangen door onderhoudsarm kunststof en werden verreweg de meeste ramen uitgevoerd met HR++ glas. Een belangrijk gegeven in deze tijd!
Nog een zwaar criterium in de woningkeuze is de ligging. Tja. Achtertuin op het zuiden met een steiger aan doorgaand vaarwater. Hoe klinkt dat? Het wordt nog beter want de woning biedt uitzicht op het Natura2000 gebied rond Westzaan. Dat maakt dauwtrappen en avondrood spotten elke dag opnieuw tot een feest. Meer een bootje af of stap op de sup en vier het hele jaar door vakantie, gewoon na of voor het dagelijks werk... Reistijd hoeft immers geen issue te zijn. Amsterdam en andere gemeenten binnen de Metropoolregio kosten zo hooguit een kwartiertje, tot hooguit twintig minuten in de spits.

De woning en tuin ogen keurig verzorgd. Zowel voor als achter. Zo'n aangebouwde berging is natuurlijk ideaal. De fietsen kunnen eventueel meteen aan de stekker. De ruime hal leidt naar het vrolijk met Portugese inspiratie betegelde toilet. De drempelloos doorlopend gelegde houtlaminaatvloer komt terug in de trapopgang. Dit soort stijlelementen zien we terug in het woongedeelte met de halfvrij hangende open haard.
Het oog wordt steeds getrokken naar de buitenruimte. Over het zonneterras, met elektrisch knikarmzonnescherm, via de steiger naar het beschermde veenweidegebied. Voordat we weer wegdromen over bootjes en supsessies keren we ons naar de keuken, een hoekopstelling met moderne apparatuur inclusief inductiekookplaat. Het werkblad heeft een matzwarte spoelbak met eengreeps douchemengkraan. Ook de handgrepen zijn subtiel matzwart.
Drie van de vier slaapkamers genieten mee van het uitzicht over de polder. Op de tweede verdieping via het dakraam. In alle slaapkamers liggen houtlooklaminaatvloeren. Ook hier zijn de roosters voor de heteluchtverwarming subtiel op vloerhoogte geplaatst. De slaapkamer aan de voorzijde ligt naast de met facet betegelde badkamer, waarbij de jacuzzi in de verdieping boven de bijkeuken is geplaatst. De hoogte is gebruikt voor dubbele wastafels en een extra brede glazen douchecabine met stort- en handfunctie. Natuurlijk is er ook een tweede toilet.
Techniek en huishoudelijke faciliteiten vinden hun plek op zolder, waar het dakafschot mede ingezet wordt voor extra bergruimte. Rond het dakraam van de vierde slaapkamer kunnen prima zonnepanelen worden geplaatst. Uitzicht én zonlicht, een prima combinatie!

Indeling:
Begane grond: aangebouwde berging, voorzien van elektra. Entree woning met schoonloopmat. Hal met meterkast en garderobe. Fraai betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein met ladenkast. Drempelloos doorgelegde houtlaminaatvloer. Trapopgang. Tuingerichte woonkamer met trapkast en centraal geplaatste open haard met plateau, vonkenscherm en rookkanaal. Schuifpui, met elektrisch knikarmzonnescherm, naar deels betegeld terras op het zuiden. Afgescheiden en lager gelegen perceelbrede steiger aan doorgaand vaarwater (via sluisje zelfs tot in Amsterdam).
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. 3 Slaapkamers, waarvan 1 met hoek-kastenwand. Met facettegels afgewerkte luxe badkamer met jacuzzi, dubbele wastafel, brede glazen douchecabine met stort- en handfunctie en tweede toilet.
Tweede verdieping: overloop. Opstelling heteluchtinstallatie en boiler warmwatervoorziening. Aansluitingen wasmachine en -droger. 4e Slaapkamer met dakraam en bergkasten onder dakafschot aan beide zijden.

De Palmboomstraat ligt in een buurtje met alleen bestemmingsverkeer, vlakbij de dorpskern van Westzaan. Deze woningen dateren uit de midden jaren tachtig waarin bereikbaarheid van de omliggende grote steden echt belangrijk werden. Woonwerkverkeer is hier dan ook geen probleem want binnen 4 minuten ben je op de A8, 3 minuten later kruis je de A7 richting Purmerend en Hoorn en weer 4 minuten later ben je de Coentunnel gepasseerd en op de Ring A10. Parkeergelegenheid is ruimschoots voorhanden.
Westzaan is een historisch lintdorp onder de rook van Amsterdam, met een heerlijk landelijke ligging in het uitgestrekte veenweidegebied waar water een belangrijke rol speelt. De dorpskern ligt aan de 'Noord', waar men dichtbij de kerk, kroeg en school ging wonen. En eigenlijk is dat nu nog steeds zo. School en supermarkt liggen op fiets- en zelfs loopafstand. Net als alle dagelijkse voorzieningen en bijvoorbeeld het streekvervoer. Rustig en ruimtelijk en toch zo centraal... Over de weg, het water en door het veld!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 118 m2;
- inhoud 426 m3;
- perceelgrootte 110 m2 op erfpacht, canonverplichting afgekocht tot 01-01-2034;
- onderhoudsarme kunststof ramen, kozijnen en deuren;
- achtertuin op het zuiden met steiger aan doorgaand vaarwater;
- in de dorpskern vlakbij de oprit A8 en het Provinciale wegennet;
- aanvaarding in overleg.

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

eengezinswoning

Type woning

tussenwoning

Bouwjaar

1984

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

426 m³

Woonoppervlakte

118 m²

Perceeloppervlakte

110 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

buitenzonwering, mechanische ventilatie, dakraam, rookkanaal

Energie

Verwarming

hete lucht verwarming

Warm water

geiser eigendom

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

B

Buitenruimte

Tuin

achtertuin, voortuin

Ligging tuin

zuid

Garage/berging

Garage

geen garage

Schuur / berging

aangebouwd steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Aan water

 

Kindvriendelijke buurt

 

Natuurgebied

 

Documentatie

Zonnegrens

Foto's

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: Lara

 
 

Geplaatst door: Lara

 
 

Geplaatst door: Lara

 
 

Geplaatst door: Lara